Ето каква рецепта ми изпрати един приятел. Нищо общо със скъпите оферти в магaзините. Цитирам без промени:
"Месо -
аз лично предпочитам рибица от прасе,
може и от теле. Купуваш го и го нарязваш по дължина- аз лично го суша в
десетлитрова туба и го правя съобразно нея- ако трябва ги режа на две ако е
достатъчна дължината ги оставям както съм ги купил. Дебелината на парчетата е
около 3 см – реже се по дължината на мускула. Отстранявам ципи или случайно
останали сухожилия."
пелетни горелки цени
пелетни горелки цени
Месото се измива и отцежда. Вземаш дълбок съд и постилаш
сол, ред месо, ред сол, накрая завършваш с ред сол, Солта не се пести- тя
съхранява месото и не трябва да се пести в никакъв случай. Месото престоява 2-3 дни в солта като
междувременно може 1-2 пъти да се отцеди кръв ако прецениш че има (може да
сложиш и нещо да играе ролята на скаричка /има в магазина за резервни части/ или мноооого дебел пласт сол - но това
не е баш добрия вариант).
След това месото се вади, солта се изхвърля. Месото се измива хубаво и ако се прецени че е
много солено се слага пак в съда в чиста вода да се изкара солта. Месото леко
добива един цвят като от изгоряло (много леко) и в зависимост от промяната на
цвета и ако не си много гнуслив може да резнеш малко месце и да го смукнеш да
прецениш по-добре. Та в зависимост от
това месото престоява от половин час до 4 часа в чистата вода.
После изсушеното месо го пробиваш с игла и много здрав
конец и се овалва в предварително
подготвена „билкова” смес която си разстлал в разлат съд-може и тавичка. Сместа
е по вкус- ето ти един вариант- т млени, сухи, но без сол подправки като червен
и черен пипер, ронена чубрица, повечко сминдух, джинджифил, може и малко
кардамон - лют ли ще е пипера или не,
или обичаш ли някаква подправка от детството примерно. Някои хора слагат и
вина- бяло и червено, румено засмено но на мен не ми харесва хич идеята. carpet cleaning Berkshire
След това ги закачам - аз лично съм избрал 10-11 литрова
туба от минерална вода, Изрязвам и дъното и правя оплетка от здравия конец там/Ако нямаш, в магазина за дамски дрехи има/.
По протежение на цялата туба правя процепи- 3-4 милиметра широки и по цялата
дължина на тубата през 2-3 сантиметра.
След това
завързвам готовите пастърми за оплетката на дъното и самото шише се закача
съответно с дъното нагоре на най-проветривия край на терасата но и така че дъжд
да не го вали и слънце да не го пече. Чекаш чекаш малко- -2-4 седмици- в
зависимост от това колко твърда и суха искаш да ти е пастърмата и след това започваш
да муаш та ушите да ти плющят.
пелетни горелки цени
пелетни горелки цени
Ако имаш подобен на тези хладилници, които имат вътрешна
вентилация за да не се образува лед и да не се смесват миризмите - така не само
през студените дни може да си правиш пастърма, а и през лятото. Но моя не е
такъв, и те така те.
Идва време за подаръци, така че не се чудете. Едно парче пастърма е чудесна оферта към подарък за нова година.
Ако ви трябва оптимизация на сайт, потърсете SmartCode.
Ако ви трябва оптимизация на сайт, потърсете SmartCode.
Няма коментари:
Публикуване на коментар